Hasselt start vanaf 25 maart via City-Rent.be met een nieuwe fietsverhuurdienst. In de eerste fase zullen een veertigtal elektrische fietsen aangeboden worden bij hotels en bij Visit Hasselt.

Om het fietsaanbod te versterken met elektrische fietsen, zocht Hasselt naar lokale ondernemers die wilden meedoen. Dat ondernemerschap werd gevonden bij City-Rent.be, een samenwerking van BiKing Fietsshop van Steven Roggen en de Hasseltse ondernemer Raf Tilliard. Zij bieden elektrische huurfietsen aan op verschillende locaties in Hasselt, onder meer bij hotels en bij Visit Hasselt. “Zo wordt de verhuurdienst toegankelijker”, meent schepen Rik Dehollogne (N-VA). “Er komen ook een online reserveringssysteem en ruime openingsuren. Met dit nieuwe aanbod willen we Hasselt verder uitbouwen als toeristische uitvalsbasis voor Limburg. Met dit verruimde fietsaanbod hebben we een nieuwe toeristische troef die zijn effect zal hebben op het aantal overnachtingen en de bezettingsgraad van onze hotels.”

Lekke band

“Wij zorgen ervoor dat overal fietsen staan die perfect in orde zijn waarmee de gebruikers makkelijk meer dan 100 kilometer kunnen fietsen”, zeggen Steven Roggen en Raf Tilliard. “Gaat het onderweg toch fout, door een lekke band of dergelijke, dan kunnen de mensen ons bellen en leveren wij zo snel mogelijk een identieke vervangfiets. Voor één dag betalen de mensen 30 euro, wie een weekend een fiets wil huren, betaalt 50 euro.”

Opstartvergoeding

De samenwerkingsovereenkomst tussen City-Rent.be en de stad Hasselt geldt voor drie jaar. Het eerste jaar betaalt de stad een opstartvergoeding van 15.000 euro. Nadat City-Rent.be de statistieken van dat openingsjaar heeft voorgelegd, volgt een tweede schijf van 7.500 euro. Het is de bedoeling dat de uitbating daarna volledig zelfstandig wordt gedragen door City-Rent.be.

Dirk Jacobs